Odoo Experience 2023 :8 essentiële dingen die jij moet weten

Ook dit jaar waren we terug deel van de Odoo Experience in Brussels Expo. Zoals je kon verwachten, is Odoo terug zoveel beter gemaakt. We vatten samen wat jij zeker moet weten.

1. Met ChatGPT bespaar je enorm veel tijd

Quasi overal waar je in Odoo tekst kan ingeven, heb je de mogelijkheid om ChatGPT te gebruiken. Zo kan je vragen om een standaard tekst te genereren voor een specifieke use case, bijvoorbeeld "een brief om een nieuwe medewerker te verwelkomen" of "een bedank-tekst voor een klant bij het bestellen van 2 nieuwe producten". Met ChatGPT kan je bestaande teksten ook optimaliseren, leesbaarder, korter en langer maken.

2. De Shop Floor applicatie is een game changer voor manufacturing klanten

Met de Shop Floor applicatie is Odoo nu echt een top pick voor klanten met productieprocessen. Door de inherente geïntegreerde aard van Odoo, is het proces vanaf bestelling over procurement tot productie en delivery, volledig in één vloeiend geheel te vatten. Medewerkers kunnen via tablets, scanners, POS interfaces, PC, whatsapp, mobiel vlot inhaken in de processen om hun deeltaak te vervullen en rapporteren.


3. Peppol integratie: veilig en snel factureren

Peppol is een protocol en netwerk om facturen op een veilige manier tussen bedrijven en overheden in heel Europa in real-time uit te wisselen. Odoo is een officieel Peppol Access Point en heeft deze functionaliteiten opgenomen binnen de bestaande licenties. Je verifieert in een paar klikken welke van je klanten aangesloten zijn via Peppol, en kan dan kiezen welke contacten je op deze manier wil factureren.

4. Odoo is krachtiger dan ooit voor accountancy

Naast de Peppol integratie zijn er veel andere optimalisaties die voor boekhouders als muziek in de oren zullen klinken. Auto reconcile en deferred entry functionaliteit op klantniveau -en document niveau, de accounts payable opvolging is efficiënter dan ooit, document splits zijn makkelijk en effectief, de OCR rapporteert vermoedelijke scamming pogingen en nog veel meer.

5. Odoo 17 is een pak sneller geworden

Anthony Lesuisse, CTO van Odoo, presenteerde de resultaten van verregaande code-optimalisaties: een codebase die 20 tot 40% kleiner is, zorgt samen met andere optimalisaties dat Odoo nu dubbel zo snel laadt dan voorheen!