Waarom Odoo een no-brainer is voor starters!

Startende bedrijven staan voor heel wat uitdagingen. Er zijn tal van taken die moeten worden uitgevoerd en beslissingen die moeten worden genomen, wat soms overweldigend kan zijn. Gelukkig kan Odoo je helpen om deze uitdagingen aan te gaan en je bedrijf te laten groeien.


1. Odoo helpt je opportuniteiten te detecteren en klanten te beheren

Het vinden en opvolgen van leads is van cruciaal belang voor elk bedrijf, want zonder klanten geen omzet en zonder omzet geen groei. Dankzij de combinatie van de marketing- en CRM-apps van Odoo kun je leads binnenhalen en op een effectieve manier opvolgen. Bovendien krijg je meer inzicht in de succesratio van elke marketing- en salescampagne waardoor je zicht krijgt op wat werkt en wat niet werkt. Zo optimaliseer je de investering in klanten acquisitie!


2. Odoo verhoogt je efficiëntie & professionaliteit

Eens je klanten hebt aangetrokken moet je ervoor zorgen dat ze klant blijven. Daarom is het enerzijds belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten en anderzijds om de klantenervaring zo vlot en professioneel mogelijk te laten verlopen. Om je concurrentiepositie te versterken, is het belangrijk om je processen optimaal te organiseren. Dit kan je veel tijd en dus geld besparen. Tijd die je kan investeren in zaken die waarde creëren voor je onderneming en je een voorsprong op de concurrentie geeft. 

Een goed opgezet systeem verhoogt daarnaast ook de professionaliteit en bijgevolg ook de klantenervaring. Wanneer bijvoorbeeld het volledige proces van offerte tot factuur digitaal en zonder papier verloopt geeft dit jouw bedrijf een moderne uitstraling en spaart het ook tijd uit voor jouw klant. 


3. Odoo biedt inzicht in je financiën

Met Odoo behoud je een beter overzicht over al je bedrijfsprocessen, inclusief je huidige financiële situatie. Door de synchronisatie met jouw bank en de automatisering van het proces om betalingen op te volgen, heb je altijd een actueel overzicht van je huidige cash positie. Daarnaast biedt Odoo ook uitgebreide rapportagemogelijkheden die je o.a. inzicht geven hoe de aan-en verkopen evolueren over tijd. Dit laat je toe om op elk moment de juiste beslissing te maken.

Minstens even belangrijk als bovenstaande punten is dat Odoo ook voor starters uiterst betaalbaar is. Je kan al vanaf €19,90 per maand van start met één gebruiker. Voor die prijs kun je gebruik maken van alle applicaties. 

Betaalbaar en geschikt voor elke starter… kortom, een no-brainer!


Waarom Odoo een no-brainer is voor starters!
Nandoo, Ides Van Hove 13 april 2023
Deel deze post
De 7 grote voordelen van Odoo